Ispred naših reprezentacija uzbudljiv je vikend koji donosi sudjelovanje na Europskom kupu u Corku. Kraljice i Vitezovi u odličnoj su formi, a za to su prvenstveno zaslužni njihovi treneri. Prije puta u Irsku,  upitali smo ih što očekuju od ovogodišnjeg kupa te kako su tekle pripreme.

 

Trener ženske reprezentacije Dinko Irsag, izrazito je ponosan na igračice jer  su „svojim dosadašnjim trudom i energijom dale do znanja da žele puno“. Tijekom priprema fokus je stavljen na stvaranje pozitivne, obiteljske atmosfere koja je omogućila još kvalitetnije treninge.

Priprema igračica je kompleksan i dugotrajan proces koji traje cijelu godinu. Svako kolo donosi čari i novosti i smatram da ligaška kola najviše utječu na napredak igračica i njihovo razumijevanje igre”, rekao je Irsag.

Kraljice su se s Europskog kupa 2016. godine vratile s brončanom medaljom, a upravo dosad osvojene medalje predstavljaju glavnu motivaciju za poboljšanje igre.

Postignuća prijašnjih reprezentacija treba hvaliti, ali uvijek treba težiti boljem i uspješnijem rezultatu. Mislim da ova ekipa i ova reprezentacija to može postići”, navodi Irsag.

 

http://www.sanh.hr/

http://www.sanh.hr/

 

Ždrijeb je Kraljice smjestio u skupinu A koju dijele s Francuskom, Škotskom i Irskom.

„Ždrijeb je težak, ali samo zato jer su reprezentacije kvalitetne. Svake godine postaju jače i konkurentnije. To je pozitivna stvar jer tako dolazi do napretka igračica i samog sporta, a to je ono što svi žele”, zaključio je trener Irsag.

Ždrijebom je zadovoljan i trener muške reprezentacije Ivan Molnar. Vitezovi se nalaze u skupini C zajedno s reprezentacijama Nizozemske i Izraela. Molnar ističe da skupina „nije niti lagana niti previše teška“, a ujedno je i otkrio čemu se tijekom priprema najviše težilo.

Glavni cilj je stvoriti pozitivnu i radnu atmosferu u momčadi. Bilo je nekoliko stvari na koje smo se malo više koncentrirali kako bismo ih poboljšali. Očekujem da budemo najbolji što možemo biti, a onda smo sposobni za najveće uspjehe. Računica nam je jednostavna, idemo pobijediti svaku utakmicu”, kazao je Molnar.

 

http://www.sanh.hr/

http://www.sanh.hr/

 

Pripreme za Euro kup krenule su tijekom zadnja dva kola Hrvatske lige, a veliki je plus to što tijekom treninga nije bilo ozbiljnijih ozljeda.

Vitezovi su aktualni svjetski prvaci u Diviziji 2 te posjeduju dva naslova pobjednika Euro kupa.

Na zadnjem Euro kupu bili smo sedmi tako da po toj logici pritiska ne bi trebalo biti. Ali normalno da je određena doza pritiska tu kada vodiš reprezentaciju. Bitno je da se ne prijeđe granica nakon koje pritisak postaje uteg. Zasad je riječ o pritisku, kod mene i kod igrača, koji smo sami stavili na sebe da nas motivira i daje nam fokus. Jedva čekamo da turnir počne”, zaključio je Molnar.

Comments

0