U sklopu priprema za predstojeću sezonu, australski Norwood odigrat će prijateljske utakmice s našom muškom i ženskom reprezentacijom.

 

Norwood FC prvi je profesionalni klub koji će svoje jednotjedne pripreme odraditi na prostoru Europe.  Izuzetna nam je čast što je klub odabrao upravo Biograd na Moru.

S pripremama kreću već 21. listopada, a ugostit će ih naš dugogodišnji sponzor Hotel Ilirija koji je ujedno uvelike zaslužan za organizaciju ovog događaja.

Prava sportska poslastica očekuje nas 27. listopada na gradskom stadionu u Drnišu. Od 13.30h moći ćemo uživati u dvoboju Norwodove ženske momčadi i naše ženske reprezentacija. Nakon toga, u 15h očekuje nas utakmica između muških ekipa.

Ove godine, Norwood obilježava 140. godišnjicu postojanja što ga čini jednim od najstarijih australskih klubova. U svom posjedu ima 30 naslova te je drugi najtrofejniji južno australski klub. Norwood nastupa u South Australian National Football League (SANFL), a ove godine stigao je do Grand Finala u kojem je doživio poraz od North Adelaidea.

Ženska momčad natječe se u ženskoj inačici lige (WSANFL) te je ujedno i njen prvi osvajač. Ove godine momčad je sudjelovala u finalu spomenute lige.

Neki od najpoznatijih australskih profesionalnih igrača, dio svoje igračke karijere proveli su upravo u Norwoodu, a najpoznatiji je kapetan Adelaide Crowsa Taylor Tex Walker.

Komentari

0