2005.

U Hrvatskoj prvi klub osnovan je u studenom 2005. na inicijativu Roberta Gojevića i Kolje Koračaka. Klub se zvao Zagreb Giants.

2006.

Dolaskom više igrača klub 2006. mijenja ime u Zagreb Hawks zbog sklopljenog saveza s današnjim bratskim klubom Hawthorn Hawks (AFL). Dana 10. lipnja 2006. godine klub je na međunarodnom turniru u Beču imao svoj prvi službeni nastup natječući se u Ligi tri nacije s Austrijom i Češkom Republikom. Tokom 2006. i 2007. Zagreb Hawksi osvojili su Ligu tri nacije igrajući turnire u Zagrebu, Pragu i Beču.

2007.

Osnovana je Hrvatska muška reprezentacija (Croatian Knights) koja ima svoj prvi nastup na CEAFL kupu gdje u finalu gubi od reprezentacije Finske. Odigrava se i CEAFL liga gdje Knightsi osvajaju prvo mjesto protiv Republike Češke i Austrije.

2008.

Formira se drugi klub Kaptol Saints koji osvaja Hrvatsku ligu (HLAN). Hrvatska reprezentacija (Croatian Knights) osvaja srebro na Euro Cupu u Pragu. U skupini su pobijedili reprezentaciju Austrije i Francuske, u četvrtfinalu reprezentaciju Škotske, u polufinalu Njemačku te su izgubili u finalu od reprezentacije Engleske. U najbolji tim turnira su izabrani Tomislav Tonšetić i Renato Babić.

2009.

Hrvatska je bila domaćin Euro Cupa, koji se održao u Samoboru. Knightsi su osvojili brončanu medalju. U polufinalu su izgubili jedinu utakmicu na turniru, protiv reprezentacije Nizozemske, a zatim pobijedili Španjolsku u utakmici za treće mjesto. U idealnoj momčadi opet su se našla naša dva igrača, Tomislav Cvetko i Josip Kravar (koji je izabran i za MVP-a turnira). Kaptol Saintsi su se preimenovali u Agram Power po uzoru na Port Adelaide Power (AFL). Iste godine Agram Power osvaja Hrvatsku ligu.

2010.

Početkom 2010. osnovan je i treći klub, Velika Gorica Bombers po uzoru na klub Essendon Bombers (AFL). Ove godine HLAN se održava prvi put s tri kluba. Hrvatska reprezentacija je nastupila na Europskom prvenstvu u Kopenhagenu i Malmou gdje je osvojila peto mjesto. U skupini su pobijedili reprezentaciju Njemačke te izgubili od Irske i Švedske. Nakon skupine reprezentativci su izborili peto mjesto pobijedivši reprezentaciju Islanda. U momčad turnira su izabrani Tomislav Cvetko i Josip Kravar. Iste godine Hrvatska reprezentacija je na Euro Cupu u Milanu osvojila zlato pobijedivši pritom reprezentaciju Austrije, Walesa, Irske te u finalu reprezentaciju Nizozemske golom u zadnjim sekundama. Josip Josipović je proglašen najboljim igračem finala, a u igrače turnira su izabrani Tomislav Cvetko, Josip Kravar i Matija Bašić. Agram Power osvaja Hrvatsku ligu. Iste godine je prvi put odigran Hrvatski kup kojeg također osvaja Agram Power. Najboljim igračem Hrvatske lige je proglašen Tomislav Cvetko, a najboljim mladim igračem Ivan Molnar.

2011.

Početkom ove godine Agram Power i Zagreb Hawksi su zbog manjka igrača odlučili udružiti snage te privremeno zaigrati kao Zaprešić Eagles. HLAN se nastavlja s dva kluba. Osniva se i četvrti klub Zapruđe Giants (po uzoru na W. Sydney Giants) koji se priključuju nastupom na Hrvatskom kupu. Hrvatska reprezentacija nastupa na Euro Cupu u Belfastu gdje osvaja srebrnu medalju izgubivši u finalu od reprezentacije Irske. U igrače turnira su izabrani Tomislav Cvetko i Fran Tonković. S ovim rezultatom Hrvatska reprezentacija je napravila najveći niz medalja u povijesti ovog sporta u Europi do danas. Za reprezentaciju Europe do 21 godine (zvanu European Legion) nastupaju dva hrvatska reprezentativca: Luka Čudina i Adam Lončar. Velika Gorica Bombersi osvajaju Hrvatsku ligu, a Zaprešić Eagles (preostali igrači Agram Powera i Zagreb Hawksa) Hrvatski kup.

2012.

U HLAN se vraćaju Zagreb Hawksi te nam se priključuju Styrian Downunderdogsi iz Austrije, pa liga kreće po prvi put s 4 kluba. Zapruđe Giantsi osvajaju Hrvatsku ligu i Hrvatski kup. Najboljim igračem lige je proglašen Filip Lenić, a najboljim mladim igračem Zvonimir Murković. Hrvatska reprezentacija je na Euro Cupu u Edinburgu kao nositelj pobijedila u skupini reprezentacije Austrije, Francuske i Švedske te ispala u četvrtfinalu od reprezentacije Danske. U najbolji tim turnira je izabran Tomislav Cvetko. Za reprezentaciju Europe do 21 godine (European Legion) i iznad 23 godine (European Titans) nastupaju 4

Hrvatska reprezentativca: Zvonimir Murković, Josip Kravar, Tomislav Cvetko i Fran Tonković. U studenom 2012. odigrana je Europe All Star utakmica u kojoj je tim “Islands” igrao protiv tima “Continent”. “Otočani” su odnijeli pobjedu, a za “Kontinent” su odigrala tri hrvatska reprezentativca: Zvonimir Murković, Josip Kravar i Tomislav Cvetko.

2013.

Osnovan je Savez australskog nogometa Hrvatske na dan 14. siječnja 2013. godine. Velika Gorica Bombersi mjenjaju ime u Velika Gorica Dockers, te postaju bratski klub Freementle Dockersa (AFL). HLAN se nastavlja s četiri kluba: Zagreb Hawks, Velika Gorica Dockers, Zapruđe Giants i Styran Downuderdogs. Ivan Marić, igrač Richmond Tigersa (AFL) postaje ambasador Hrvatske reprezentacije. Ciaran O’Hara, bivši trener reprezentacije Irske pristaje biti trener Hrvatske reprezentacije koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Dublinu i Europskom kupu u Bordeouxu. Organiziran je pilot projekt ”Akademski klub australskog nogometa Zagreb” koji je igrao u ožujku protiv University of Oxford ARFC. Hrvatska reprezentacija igrala je prijateljsku utakmicu protiv North London Lionsa u travnju. Knightsi također nastupaju na Europskom prvenstvu u Dublinu i osvajaju 5. mjesto. Tomislav Cvetko je bio prvi strijelac prvenstva, a Josip Habljak i Josip Kravar su zajedno s Tomislavom izabrani u najbolji tim prvenstva. Reprezentacija nastupa i na Axios Euro Cupu u Bordeouxu gdje osvaja 3. mjesto. Zvonimir Murković je izabran u najbolji tim Euro Cupa. Prvi put od osnutka Zagreb Hawksi osvajaju Hrvatsku ligu australskog nogometa te Hrvatski kup. Josip Habljak je izabran kao najbolji novak, a Tomislav Cvetko je “best and fairest” prvenstva. Još jedna uspješna godina je iza nas te se okrećemo novim pobjedama i uspjesima.

2014.

Slavonski Brod Tigersi se pridružuju HLAN-u i odličnim partijama oduševljavaju gledatelje i protivnike. Ipak, Zagreb Hawksi osvajaju HLAN, drugu godinu zaredom bez izgubljene utakmice što do sada nije nikome uspjelo. CEAFL se ponovno pokrenuo kao liga zbog većeg broja klubova te su naši prijatelji Austrijanci još jednom igrali s nama. Na iznenađenje svih, Tigersi su završili na drugom mjestu te su čak imali priliku osvojiti ligu igravši u finalu s Hawksima koji su ipak pokazali zašto su 2014. godine nepobjedivi. Za najboljeg novaka HLAN-a je izabran Lovre Čudina, a ”best and fairest” je bio Josip Habljak. Hrvatska reprezentacija nakon napornih priprema nastupa na Axios Euro Cupu u Londonu gdje u skupini igra protiv reprezentacije Danske, Austrije i Katalonije. Austrijance i Katalonce Knightsi su bez velikih poteškoća porazili, ali su za 6 bodova izgubili od reprezentacije Danske. Kao drugi u skupini prošli su u četvrtfinale gdje su zaigrali protiv domaćina Engleske. Golom u zadnjoj sekundi Knightsi izbacuju Engleze s prvenstva te prolaze u polufinale. Tamo ih je čekala reprezentacija Njemačke koja je svladana odličnom igrom te se na kraju igralo finale s Danskom. Danci su boljom igrom pobijedili i prvi put u svojoj povijesti osvojili Euro Cup. Hrvatska reprezentacija je sa srebrnom medaljom postala najtrofejnija reprezentacija Euro Cupa u povijesti ovog natjecanja. Josip Habljak je izabran u najbolji sastav turnira.

2015.

Ova godina je posebna iz više razloga. Savez australskog nogometa Hrvatske je dobio tu čast da ugosti Euro Cup u Umagu, pa lovimo najsjajnija odličja pred svojom publikom. Osnovan je prvi ženski klub australskog nogometa u Hrvatskoj ŽKAN Velika Gorica-Mambe, koji je također temelj naše ženske reprezentacije, već sad prozvane Croatian Queens. Zagreb Hawksi su već proslavili naslov CEAFL pobjednika. Dockersi su osvojili HLAN ligu u posljednjem kolu pobjedom baš protiv Hawksa. Josip Habljak će nakon odigranog Euro Cupa otputovati u Australiju u ‘profesionalne vode’, te će se pridružiti Sturt FC-u. Na Euro kupu u Umagu Knightsi su osvojili još jednu broncu pobjedom protiv Irske. Queens su u svom prvom nastupu osvojile odlično 4. mjesto.